chemiczne utrwalanie żywności

W kolejnym artykule chcielibyśmy szerzej opowiedzieć o utrwalaniu żywności, szczególnie chemicznym. Po co stosujemy utrwalanie żywności i czy rzeczywiście jest to proces niezbędny? Czy dodatki do żywności wpływają negatywnie na nasz organizm?

Czytaj więcej

Wypełniając obowiązek prawny nałożony przez Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych …

Czytaj więcej
Kwasek cytrynowy-E330

Z racji tego, że w firmie pracują chemicy, naszym celem jest dostarczenie Wam informacji na temat kwasu cytrynowego od strony chemicznej, z punktu widzenia nas chemików. W produktach jest on oznaczony jako E330.

Czytaj więcej
Agar

W kolejnym artykule z serii „Czy wiesz co jesz?” pare słów o agarze. Agar to substancja chemiczna pozyskiwana z glonów, stosowana jako dodatek konserwujący w wielu dziedzinach przemysłu, w tym w przemyśle spożywczym.

Czytaj więcej
substancje dodawane do żywności

W ostatnich latach coraz większą uwagę przywiązuje się do zdrowego odżywiania. Pojawia się coraz więcej sklepów ze zdrową żywnością, które oferują nam ekologiczne produkty.

Czytaj więcej
usługi konsultingowe

Firmę CHMES tworzą pracownicy posiadający obszerną wiedzę i doświadczenie.  Zdobyliśmy je podczas kilkunastu lat pracy zawodowej w różnych dziedzinach chemii oraz działalności związanej z branżową obsługą klientów.

Czytaj więcej
1 2
×